Kennismaken

Over Photowerk Academy

Innovatief

Onze workshops, uitstappen en cursussen zijn geschikt voor eenieder met een onderzoekende geest en wat verborgen talent.

U leert onder persoonlijke begeleiding de basisvaardigheden en de fijne kneepjes van de fotografie van een fotografiedocent die graag zijn enorme schat aan kennis en ervaring met u deelt.

Het enige wat u nodig hebt om te starten is een spiegelreflex- of mirrorless / systeemfotocamera.

Praktijkgericht

Met creative en inspirerende opdrachten leert u tijdens onze cusussen de mogelijkheden van uw camera kennen en fotograferen als een doogewinterde fotograaf.

U zult nog meer plezier gaan ervaren met fotograferen omdat u nooit meer op de automatische stand hoeft te fotograferen.

Om te starten met een cursus is absoluut géén fotografische voorkennis of specifieke vooropleiding vereist.

Wij kijken voorruit

Onze cursussen sluiten naadloos aan bij de actuele fotografie ontwikkelingen en kijken vooruit naar de toekomst.

Ook na het volgen van een cursus kunt u steeds rekenen op persoonlijke online ondersteuning zodat u zichzelf verder kunt blijven ontwikkelen.

Het hele jaar door organiseren we workshops en fotografie uitstapjes aan schappelijke deelnamekosten welke toegankelijk zijn voor startende tot doorgewinterde fotografen.

Tijdens en na het volgen van een workshop of cursus halen veel fotografen altijd waanzinnig veel plezier uit het maken van foto’s omdat het creatief, intuïtitief en inbeeldend vermogen steeds wordt geprikkelt. Door onder andere anders te leren kijken, te spelen met licht en creatief te werken met compositie technieken wordt de puurheid van een onderwerp of omgeving vastgelegd waardoor iedere foto die u maakt uw beeldsignatuur draagt.


Onze workshops en cursussen zijn zowel ontspannend als informatief, zonder al te veel vakjargon en met niet meer theoretische en technische zaken dan noodzakelijk om mooie foto's te leren maken. U krijgt altijd de handvatten aangereikt waarmee u het meeste uit uw fotografie hobby kunt halen.

De workshops en cursussen worden begeleid door Raymond van Dooren (1972). Ik ben geboren en getogen in Maastricht, en werkte sinds mijn 12de 's ochtends vroeg als krantenjongen. In het vroege ochtendlicht ontdekte ik de schoonheid van de fotografie door dauwdruppels op een spinnenweb en zachte ochtend licht, het ijs dat in de koude maanden in aanloop naar de winter op de plassen kwam, de vroege zonnestralen in de lente ochtenden te fotograferen met de fotocamera van mijn ouders die ik vaker meenam op mijn krantenrondes.

Zoals de meeste creative geesten werd ook ik in de richting van een veiliger toekomstperspectief gestuurd. Ik studeerde elektrotechniek aan de technische school in Maastricht en vervulde aansluitend militaire dienstplicht. Ik verliet defensie in 1994 voor mijn liefde voor fotograferen. Ik ging in het dagonderwijs fotografie studeren in Tongeren en studeerde af in richting fotografie en beeldvorming aan de Academie voor Beeldcreatie in Rotterdam.

Naast mijn huidige professionele fotografie carrière deel ik graag mijn kennis en ervaring met mensen die tijdens hun fotografische ontdekkingsreis niet alleen kennis uit boeken, internet en social media kanalen tot zich wllen nemen willen maar écht de fijne kneepjes van de fotografiekunst op een persoonlijke, en aangename praktijkgerichte wijze willen leren. Voor het volgen van de workshops of cursussen is het enige wat u nodig hebt een onderzoekende geest, wat verborgen talent en de wil om in de praktijk te willen leren.

Ik verheug me erop u binnenkort te mogen begroeten tijdens een van mijn workshops of cursus digitale fotografie.

Raymond van Dooren
Docent fotografie