| Cursus fotografie van basis tot creatief en nooit meer op de automatische stand.

Heb jij een mooie camera gekocht maar moeite met alle knopjes en instelmogelijkheden?

Je wilt niet alleen de basis van de fotografie leren maar ook inspirerend, creatief leren fotograferen en net zo'n mooie foto's leren maken als een professional?

Ook nog liefst vanuit thuis studeren wanneer dat past in je vrije tijd, maar wel interactief en aangevuld met persoonlijke contactmomenten in een workshopsetting met je docent?


Dan is onze innovatieve en volwaardige fotografie cursus precies wat jij zoekt!
Je kunt op elk gewenst moment starten. Je leert al in les 1 de basis hoe je foto's als een professional maakt.

Bekijk hier alvast de volledige inhoud van het cursusprogramma.


Meer weten


Waarom zou je juist kiezen voor deze fotocursus?

Onze actuele, innovatieve en inspirerende fotografiecursus is geschreven en wordt begeleid door de successvolle beroepsfotografen van RagisPhotowerk. In deze cursus krijg je écht alle kennis mee en vaardigheden geleerd die je nodig hebt om inspirerend, creatief en nooit meer op de automatische stand fotograferen als een doorgewinterde fotograaf.

- Je wordt begeleid door succesvolle professionals die via e-mail écht bereikbaar zijn om je te helpen.
- 10 persoonlijk contactmoment met je docent in een workshopsetting.
- Je leert de lesstof én de fijne kneepjes in de praktijk toe te passen onder begeleiding van je docent.

Deze cursus draait zeker niet alleen om droge en zware theorie. Je krijgt lopende de cursus steeds leuke oefen opdrachten mee en je sluit de lessen af met een interactieve opdracht welke door je docent wordt beoordeeld en voorzien van feedback waar je mee verder kan én echt wat van leert.

De cursusduur is afhankelijk van de snelheid waarmee jij deze cursus wilt doorlopen. De gemiddeld cursist doorloopt de cursus in 12 maanden.

Na voltooïng van deze cursus zou je, als je dat ambieert zelfs een carrière als freelance beroepsfotograaf kunnen beginnen want elk aspect binnen de fotografie wordt belicht.

Je mag de eerste twee lessen en de opdrachten zonder enige verplichting zeven dagen bekijken(*).

Start jij vandaag nog met het maximale uit jezelf en je fotocamera te halen?Hoe werkt deze cursus?


Je begeleidend docent-fotograaf deelt zijn enorme schat aan kennis met jou en leert je deze toe te passen op verschillende gebieden en specialisaties van de fotografie. Daarnaast zijn er gedurende de cursusduur 10 persoonlijk contactmoment met je docent in een workshop setting waarin je in de gelegenheid bent de zaken die je als lastig of moeilijk ervaart persoonlijk te bespreken.

De cursus telt 12 lessen welke telkens worden afgesloten met interactieve, inspirerende en creatief opdrachten en 10 klassikale coaching contactmomenten met je docent

Je krijgt onbeperkte ondersteuning via e-mail en je studereert in je eigen tempo en zonder tijdsdruk.Zijn er vooropleiding vereisten?


Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. Er is géén vooropleiding vereist om de cursus te kunnen volgen en je hebt absoluut geen profesionele camera nodig!

Alle lessen zijn gemakkelijk, boeiend en luchtig geschreven en je hoeft geen examens af te leggen.

Je mag de cursus in je eigen tempo kunt doorlopen. Indien nodig mag je er langer dan 12 maanden over doen om de cursus af te ronden. De cursus vordt afgesloten met een getuigschrift.

Wanneer je de cursus hebt afgerond heb je de vaardigheden en kennis om foto's te maken als een profesional en kan je zelfs zonder problemen als freelance fotograaf aan de slag te gaan.Wat komt aan bod in de cursus?


Les 1: Cursus introductie en hoe verschillende camera's en objectieven werken.

Les 2: De basis van de fotografie en de relatie tussen sluitertijd, diafragma en ISO.

Les 3: Belichting en lichtmeting methoden.

Les 4: Het digitale en analoge fotografie proces.

Les 5: Licht zien, licht lezen en licht beoordelen.

Les 6: Verlichting, wat is het beste licht?

Les 7: Ontwikkel jezelf en je fotografiestijl met de juiste technieken en beeld analyse.

Les 8: Uitgelicht: foto apparatuur en toebehoren, computer en software.

Les 9: Beeldresolutie, retoucheren, & afdrukken.

Les 10: De fotostudio.

Les 11: Beeldverhalen.

Les 12: Portfolio opbouwen voor agentschappen en Fotostock bureaus.


Bekijk hier alvast de volledige inhoud van het cursusprogramma.
Start data


Er zijn geen vaste startdata. Je kan starten wanneer jij wil en studeren wanneer jij wil. Een keer per maand is een persoonlijk contactmoment met je docent en je mede studenten in een workshop setting voor persoonlijke coaching en om vragen te stellen.Cursusgeld


Het cursus geld bedraagt € 58,- per maand(**) of € 675,- voor de hele cursusduur in één betaling.

Na je inschrijving en ontvangst van het cursusgeld (of maandelijks cursusgeld als je voor maandbetalingen kiest) sturen we je binnen 24 uur de eeste les van de cursus en de contactgegevens van je begeleidend docent. Je docent staat gedurende de gehele cursusduur klaar om je te helpen, te begeleiden en je vragen te beantwoorden.

(*) Als je om wat voor reden dan ook besluit te stoppen, dan kun je binnen zeven dagen voor een volledige restitutie van het betaalde cursusgeld naar RagisPhotowerk e-mailen.

(**) Bij de optie maandbetalingen is de cursusduur 12 maanden. Na elke maandbetaling ontvang je het volgende cursuspakket per email. De cursusprijs is incl. BTW.


JA, ik ga inschrijven


JA, ik ga inschrijven


Wens je meer informatie of een persoonlijk gesprek? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

We helpen je graag !


Copyright © | RagisPhotowerk | Webdesign RagisPhotowerk